Vi firar 30 år med Galleri KIM ANSTENSEN – 1992-2022

Våren år 1992 öppnade Kim Anstensen galleri på Götabergsgatan 18.

Galleriet har tidigare gått under namnet Galleri Plantage. Detta var under tiden galleriet låg på Plantagegatan. Året 2000 bytte galleriet namn till Galleri Kim Anstensen, som det heter än idag.

Under 90 talet låg det ett flertal gallerier just på Götabergsgatan, men idag finns det endast två av dem kvar. Galleri Kim Anstensen är ett av dem. Kim brukar skämtsamt säga att han är den yngsta galleristen i stan, nästan 60 år gammal, men det har visat sig att någon kollega är två år yngre.

Den yngre generationen konstnärer har idag funnit andra vägar för att marknadsföra sin konst. De nya plattformarna som används idag är ofta internetbaserade. De fysiska gallerierna blir allt färre.

Kim vill fortsätta skapa rum för konsten, ett fysiskt rum där konstnärer och besökare kan mötas i en utställning och sammanhang. Han tycker det är viktigt med en sådan upplevelse, den gör intryck och skapar glädje.

Kunderna under dessa trettio år har varit många. Många är idag inte bara kunder utan också goda vänner. Kim besöker ofta kunder i deras hem för att hjälpa dem uppnå deras vision med rum och konst. Han ser även till att konstföreningar får tillgång till en bred och intressant blandning till alla deras utlottningar, genom konstträffar och visningar för dem på galleriet.

Kim arbetar även med företag för att hjälpa dem skapa trivsamma miljöer med konst.

Konst gör så mycket, det skapar känsla som berör alla runt den.

Många konstnärer har haft ett flertal separatutställningar på galleriet, och många konstnärer är återkommande. Konstnärerna har kommit från många delar av landet, men även från länder som Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien.

Tekniker och uttrycksätt har även de varit många och varierande. Måleri, akvarell, foto, digitalt och skulpturer i olika material och grafiska tryck.

Stilar och uttryck har varit realism, abstrakt och naivistiskt. Kim har fokuserat på att låta konstnärerna berätta sina historier och lämna sina avtryck på besökarna.

Nu firar vi trettio år tillsammans på denna plats på Götabergsgatan 18 från lördagen den 28 maj 2022 och hela året ut med konstnärer som funnits med alldeles från början och med de som tillkommit nyligen.

Konstnärer som haft separatutställningar på galleriet:

Saro Aratoun, Anders Palmér, Yrjö Edelmann, Per Bergman,Olle Brandqvist, Corneille, Alain Soucasse, Sylvette Wikström, Gunilla Wik, Eva Orrsjö, Susan Gillhög, Kim Stensland, Fredrik Sundqvist, Henri Guibal, José Antonio Sorolla, Jan Wessel, Marina Pagh, Hanna Skarsholm, Kjeld Ulrich, Betty Cristine Fog, Bengt Delefors, Yngve Steen, Ronny och Katarina Hård, Tommy TC Carlsson, Larissa Stenlander, Johan Petterson, , Lisa Burenius, Maria Lager, Emelie Lager, Tord Lager, Torbjörn Länk, PO Netterblad, Peter Sternäng, Emanuel Bernstone, Jutta Votteler, Cristine Nikol, Anders Hultman, Anders Sköld, Danka Jaworska, Nissan Engel, Soile Algeröd, Lars Rylander, Marie Almqvist, Ronny Klenfeldt, Pia och Lars Millhed, Josefin Axelsson, Agneta Dellefors, Anders Hammarström, Brita Lanning, Camilla West, Carsten Rudolfsen, May Lindholm, Lisbeth Boholm, Eva Darpö, Eva Jönsson Hörtnagel, Anders Gyllerfelt, Lennart Nilsson, Hanne Linde, Erik Hårdstedt, Katinka Hjärne, Igge Karlsson, Line Juhl Hansen, Johannes Nielsen, Ulla Ohlson, Kimmo Haakonen, Lars Tunebo, Jonas Lundqvist, Maria Manuela Vintilescu, Per Medstrand, Micke Johansson, Mikael Jakobsson, Karl Mårtens, Pepe Ribes, Camilla Pyk, Ingegerd K Westin, Omid Ghorab, Robert Hilmersson, Björn Rönnqvist, Ylva Molitor Gärdsell, Else Uhlmann, Anders Wallin, Mats Åkerman, Rickard Ölander, Anne-Marie Höj, Magnus Dahlbäck, Åsa Halldin, Dan Holmqvist, Göran Lager